3D betűk készítése saját kezűleg

3D betűk készítése saját kezűleg

Dekorálj nagyméretű 3D betűkkel! Megmutatjuk, hogyan készíthetsz 3D betűket saját kezűleg, válaszd ki, melyik tetszik és kövesd a képes utasításokat.

Csillogó 3D betűk

Csillogó 3D betűk

Hozzávalók: hungarocell lap, betű sablonok, olló, papírvágó kés, dekorpapír, ragasztó, ceruza, víz, ecset, arany csillámpor, aranyszínű akril festék, arany filc, dekorációs akril fedőlakk.

Csillogó 3D betűk

A betűsablonokat tegyük a hungarocell sima felületére és vágjuk ki a betűket. Majd a hungarocell betűt tegyük a dekorpapírra, rajzoljuk körbe és vágjuk ki a betűt. A hungarocell betű oldalait fessük be arany színű festékkel és hagyjuk megszáradni. Majd vonjuk be ragasztóval és szórjunk rá csillámport, hagyjuk megszáradni. A csillogó oldalakra kenjünk egy réteg fedőlakkot, hogy a csillámpor ne szóródjon le.

Csillogó 3D betűk

A dekorpapírra fröccsentsünk egy kis vizet, majd a nedves papírt óvatosan ragasszuk rá a hungarocell betűre, majd tegyük nyomás alá kb. 15-re. Filctollal rajzoljuk körbe a betűvonalat.

3D betűk rózsákkal

 3D betűk rózsákkal

Hozzávalók: műrózsa, kartonpapír, ragasztópisztoly, festék spray, olló.

 3D betűk rózsákkal

Vágjunk csíkokat a kartonpapírból, majd csináljunk belőle betűformákat, mint a képen. Minden oldalát fújjuk be festékkel. Vágjuk le a virágfejeket és ragasszuk a betű belsejébe. A virágok közötti résekbe tegyünk zöld levelet és egyéb dekorációs elemeket.

 3D betűk rózsákkal

3D betűk élő virággal

 3D betűk élő virággal

Hozzávalók: élő virág, kartonpapír, papírvágó kés, vonalzó, ceruza, vizes oázis (vizes tűzőhab), zacskó, egy ki vödör víz, papírtörlő.

 3D betűk élő virággal

Kartonpapírból készítsünk betűket, mint a képen. A vizes tűzőhabod vágjuk fel kisebb darabokra és előzetesen helyezzük a betűk belsejébe. Majd vegyük ki és egy másfél érára áztassuk be a vödör vízbe. Közben a betűk aljára tegyünk nejlonzacskót. Miután a szivacs jól megszívta magát vízzel, vegyük ki a vödörből és tegyük a papírtörlőre, nem kell kinyomkodni. Majd tegyük a betűkbe. A virágfejeket vágjuk le, de hagyjunk neki kb. 3 cm-nyit a szárából. A virágszárakat szúrjuk bele a vizes oázisba.

Ha kicsivel később lesz szükség a virágos dekorációra, addig tegyük hűtőbe, hogy a virágok ne hervadjanak el.

3D betűk parafa dugóból  

 3D betűk parafa dugóból

Hozzávalók: parafa dugó, ceruza, kartonpapír, papírvágó kés, ragasztópisztoly

 3D betűk parafa dugóból

Kartonpapírra rajzoljuk fel a betűket, majd vágjuk ki. A papír betűkre ragasszuk fel a parafa dugókat. Néhány dugót vágjunk négybe és ezeket ragasszuk be a résekbe.

Még több ötletet szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat! Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Címkék: , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése