legjobb légtisztító növény

Top-6 legjobb légtisztító növény

Ezek a növények – valódi oxigén bombák! Legalább egy legyen a te otthonodban is. Íme a hat legegészségesebb szobanövény:

Hogy otthonunk ne csak szép, stílusos, ízléses legyen, de egészséges, friss, oxigéndús levegővel is boldogítson, az alábbi szobanövényeket ajánlott otthon tartani, melyek kiválóan alkalmasak a szobák levegőjének tisztítására: Aloe  – ez a növény kitűnően növeli az oxigén szintet, valamint megköti a szén-dioxidot, a szén-monoxidot és a formaldehid. Mindössze egyetlen Aloe olyan eredményeket tud elérni, mint kilenc biológiai légtisztító.

aloje

Szobafikusz – ez a növény nem igényel sok fényt, könnyű gondozni. Viszont kisgyermekek és háziállatoktól óvni kell, mert egyes fajok levele mérgező lehet.

szobafikusz

Szobai futóka – ez a növény feltétlenül legyen otthonodban. Mindössze hat óra alatt a a levegőben lévő mérgező anyagok 60%-át képes elnyelni.

szobai futóka

Zöldike (Chlorophytum comosum) – ennek a növénynek minimális fény is elegendő a fotoszintézishez. Hatékony az olyan mérgező anyagokkal szemben, mint például a formaldehid, xylén és a szén-monoxid, valamint a benzin. Egy növény mintegy 200 négyzetméter területen képes a hatékony légtisztításra.

zöldike

Anyósnyelv (Sansevieria trifasciata) – ez a növény gyakorlatilag elpusztíthatatlan, és feltétlenül legyen a te otthonodban is egy. Nagyon ellenálló, és nagyon kevés fényt igényel a fotoszintézishez. Ezen kívül megköti a toxinokat, s mivel éjjel termeli az oxigént, jó hálószobai növény.

 Anyósnyelv

Vitorlavirág (Spathiphyllum) – egyik legjobb légtisztító képességű növény, főleg hasznos olyan káros anyagok megkötésére, mint pl. a benzol és a formaldehid.

Vitorlavirág

A formaldehid és a benzol a tisztítószerek, festékek és hasonló, háztartási vegyszerek használatával kerülnek be a háztartásunkba.

Címkék: , , , , , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése