Virágcsokor újrahasznosítás

Virágcsokor új élete: 9 hasznos ötlet

9 hasznos ötlet, mit csináljunk a hervadó virágszirmokkal.

A virágcsokor szép, szeretetteljes ajándék, viszont van egy hátránya – rövid életű. Ha meg szeretné hosszabbítani a virág életét, akkor hagyja a virágágyasban vagy válasszon cserepes virágot. Ha mégis vágott virágot kapott, akkor figyelje tippjeinket, miként lehet újrahasznosítani a hervadó virágcsokrot.

1. Illatosító

Virágcsokor újrahasznosítás

Természetes, vegyi adalék mentes illatosító elkészítése házilag is nagyon egyszerű, kell hozzá száradó virág, ízlés és fantázia. Tegyen egy edénybe különböző színű, struktúrájú és méretű virágokat, majd tegyen hozzá néhány fűszernövény levelet, pl. pár mentalevelet vagy néhány csepp harmonizáló illóolajat.

2. Képeslap

Virágcsokor újrahasznosítás

A száradó virágokkal dekorálhat képeslapot is. Hogyan csináljunk képeslapot saját kezűleg itt olvashat: Ajándék boríték tíz perc alatt

3. Rózsavíz

Virágcsokor újrahasznosítás

Tökéletes bőrfrissítő aromás víz. Tisztított vízbe áztasson rózsaszirmot és tegyen bele pár csepp illóolajat, majd öntse át egy üres parfümös flakonba, az ilyen rózsavizet használhatja bőrfrissítés céljából, nyugtatja a bőrt és semmivel sem rosszabb, mint a bolti drága analógja.

4. Fürdősó

Virágcsokor újrahasznosítás

Keverjen össze tengeri sót, tisztított rózsaszirmokat és 2/3 csésze tejport, ezt tegye a fürdővízbe és élvezze a Kleopátrához méltó fürdést.

5. Bőrradír

Virágcsokor újrahasznosítás

Az elkészítése hasonló, csak tej helyett adjon hozzá bőrfeszesítő, fiatalító hatású olajat, tökélesen megfelel az olíva vagy narancs olaj, majd jól turmixolja össze az egészet. A tengeri sót helyettesítheti cukorral is. Hatásos narancsbőr elleni szer.

6. Ajakápoló

Virágcsokor újrahasznosítás

Ajakbalzsam – a legegyszerűbb kozmetikai termék, amit házilag el lehet készíteni. Néhány szép szirmot hozzáadva, tápértékét tekintve nem lesz jobb a termék hatékonysága, de annál esztétikusabban fog kinézni.

7. Szappan

Virágcsokor újrahasznosítás

A házilag készített szappanhoz is felhasználhatja a száradó virágokat, érdemes részletesebben utánajárni a virágok tulajdonságait illetően, ugyanis egyes virágok megváltoztathatják a szappan színét, megbarnítják a szappant.

8. Gyertya

Virágcsokor újrahasznosítás

Ilyen virágos dekoratív gyertyát teljesen kezdők is készíthetnek, még akkor is, ha eddig saját kezűleg még semmilyen kreativitással nem próbálkozott. Egyszerűen vegyen egy általános egyszerű gyertyát és pár virágszirmot. Majd egy üvegpohárba vagy más ehhez alkalmas edénybe olvassza be a gyertyát és olvasztás közbe tegyen bele virágszirmokat. Ne feledkezzen meg a kanócról, melyet az eredeti gyertyából ki lehet venni és az újba beletenni.

9. Virágbizsu

Virágcsokor újrahasznosítás

A lakkal bevont virágszirmokból gyönyörű bizsut lehet készíteni. Ehhez már kell némi kézügyesség, technika ismeret és tapasztalat is. Viszont ötletnek vagy ihletadónak nagyon jó!

Virágcsokor újrahasznosítás

Virágcsokor újrahasznosítás

Címkék: , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése