Teafilter újrahasznosítás

Teafilter újrahasznosítás: 15 szuper ötlet

Teafilter újrahasznosítás ötletek.

Ha eddig te is eldobtad a használt teafiltert, olvasd el cikkünket és válogass az egyre népszerűbb újrahasznosítási ötletek közül. Hisz mint sok minden más, a teafilter is újrahasznosítható, mutatjuk mire jó még a használt teafilter.

1. Bőr gyulladás csökkentése

Teafilter újrahasznosítás

A hideg teafilteres borogatás csökkenti a bőrpírt és a gyulladást, pl. herpesz vagy rovarcsípés esetén. Ugyanez a borogatás csökkenti az ütésfájdalmat is, tegye a teafiltert a sérült részre 20 percre és a fájdalom meg a kék folt is jóval kisebb lesz.

2. Szempakolás

Teafilter újrahasznosítás

A hideg teafilter borogatás csökkenti a fáradt szem kipirosodását, a szemhéj ödémát és még a kötőhártya-gyulladással is megbirkózik.

3. Kiváló mosogatószer

Teafilter újrahasznosítás

Ha egyszerre sok zsíros edényt kell elmosogatni, rengetek erőfeszítést és mosószert spórolhatunk, ha éjszakára meleg vízbe beáztatjuk őket, egy pár használt teafilter társaságában. A tannin feloldja a zsírt, így másnap csak át kell mosnod az edényeket és leöblíteni forró vízzel.

4. Elriasztja a rágcsálókat

Teafilter újrahasznosítás

Ha rágcsálók vagy rovarok nehezítik az Ön mindennapjait, és valamilyen oknál fogva akar hagyományos csapdát vagy vegyszeres mérget használni, jól jöhet a használt teafilteres módszer bevetése. Ehhez szárítsa kis a használt teafiltereket és tegye azokat a szekrényekbe és a sarkokba, a rágcsálók és a rovarok nem szeretik az illatát, egy idő után maguktól elfognak tűnni.

5. Légfrissítő

Teafilter újrahasznosítás

A kiszárított teafilter tökéletes légfrissítő szer, mely bármilyen kellemetlen szagot képes semlegesíteni. Egyszerűen tegyünk pár csepp citromos gyömbéres illóolajat a kiszárított teafilterre, készíthetünk vékony vászonból kis tasakokat, amibe beletesszük a teafiltereket és akasszuk ezeket a kis tasakokat a szekrénybe vagy autóba. A kellemetlen szagok megszűnnek!

6. Szőnyegtisztító szer

Teafilter újrahasznosítás

Az enyhén nedves használt teafilter remek szőnyegtisztító szer, mely nem csak tisztít, de szagtalanít is. Egy kicsit bevizezünk pár teafilter, majd egyenletesen szétszórjuk a szőnyegen. Megvárjuk míg teljesen megszáradnak a tealevelek, és ezután felporszívózzuk a szőnyeget.

7. Ablakmosó szerda

Teafilter újrahasznosítás

Az újrahasznosított teafilter hatékony ablakmosó szer. A kétszer kifőzött teát öntsük egy porlasztó flakonba, ugyan úgy használjuk, mint a bolti ablakmosó szereket.

8. Fa felületek tisztítása

Teafilter újrahasznosítás

A kétszer kifőzött tea hatékony bútor és padlóápoló szer. Nem csak tisztítja a fa felületeket, de kaparásokat és kopásokat is kevésbé feltűnővé varázsolja.

9. Növények táplálása

Teafilter újrahasznosítás

A kifőzött tealevelek – ásványi anyagok tárháza, valamint kiváló fertőtlenítő. A kétszer kifőzött teafilterrel való öntözés megvédi a növényeket a levéltetűtől, kártevőktől és gombás fertőzésektől. A tea kevésbé savas, így a nem túl savas talajt kedvelő növények belső táplálására alkalmas.

10. Cipők szagtalanítása

Teafilter újrahasznosítás

Tegyünk egy kiszárított teafilter a cipőbe, és a kellemetlen szag elillan. A száraz teafilter magába szívja a nedvességet és a szagokat. Ezt a módszert használhatjuk a szezonon kívűli cipk tárolása esetében is, így nem lesznek dohosak.

11. Fokhagyma és hal szag semlegesítése

Teafilter újrahasznosítás

Jól dörzsöljük át kezünket teafilterrel, ami segít semlegesíteni a fokhagyma, hagyma és halszagot.

12. Haj öblítése teával

Teafilter újrahasznosítás

Miután samponnal megmostuk a hajunkat, öblítsük le egy liter előzőleg befőzött teával, melyet legalább 10 percig hagytunk állni. Ha rendszeresen öblítjük teával hajunkat, fényesebb lesz.

13. Leégés kezelése

Teafilter újrahasznosítás

Három teafilter forrázzunk le újra, várjuk meg míg megbarnul egy kicsit, majd vegyük ki, miután kihűlt a tea, törölgessük át vele a leégett bőrt, hagyjuk felszívódni a teát. Ez az eljárás megnyugtatja és hidratálja a sérült bőrt.

Ez is érdekelni fog: Harisnya újrahasznosítás

14. Hűtő szagtalanító

Teafilter újrahasznosítás

Tegyünk pár használt és újra kiszárított teafilter a hűtőpolcokra, ez segít semlegesíteni a hűtőszagot.

15. Szúnyogok ellen teafilter

Teafilter újrahasznosítás

Egy csipetnyi tealevelet dobjunk a tűzbe, ez elriasztja a szúnyogokat.

Címkék: , , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése