http://www.kotnijo.com/category/kotes/poncsok-salak-kendok-kotes/

10 legjobb karácsonyi ajándékötlet

Tíz legjobb saját kezűleg elkészíthető ajándék ötlet karácsonyra.

Karácsonykor az emberek ajándékot adnak, készítenek szeretteiknek, barátainak, embertársaiknak. Összegyűjtöttünk 10 szuper ajándék ötletet, olyan ajándékokat, amelyeket saját kezűleg is el lehet készíteni.

1. Saját készítésű emlék dísz: fotós gömb

Talán a legkarácsonyibb ajándék, ami minden évben aktuális és az idő múlásával csak értékesebb lesz, hisz egy megörökített emléket visz magával – a karácsonyfadísz. Egy üveggömb, mely belsejébe fénykép van. Egy ilyen gömböt egyszerűen csinálhatunk, csupán egy átlátszó üveggömb és egy fénykép szükséges hozzá. Ha vannak korábbi karácsonyi képek családtagokról, akkor több ilyen gömböt is lehet csinálni, minden családtagnak külön, így nemcsak ajándékot készítünk, de egy valódi családi karácsonyfát is feldíszítünk. Tökéletes ajándék családtagoknak, különösen a nagyszülők fognak örülni a fotós gömböknek.

2409cc20-eeba-4853-a832-4481bf594b17

Saját készítésű emlék dísz: fotós gömb.

2. Ajándék babák és kisgyerekek nevében

A kisgyerekes szülök már biztosan ismerik a baba kéz és láb szobor készítő készleteket. A gipszből készített 3D-s kis kézfejeket vagy lábacskákat lefestjük és szupi, cuki karácsonyfadíszeket kapunk. Nagyszülőknek, keresztszülőknek tökéletes ajándék.

ajándék

Az üveggömböket kézlenyomattal is dekorálhatjuk:

 ajándék ötlet karácsonyra

 ajándék ötlet karácsonyra

A babák és kisgyerekek kézlenyomata valóságos művészeti csodákra képes, a legegyszerűbb tárgyaknak, mint pl. a konyhakesztyűnek is új értelmet ad 🙂 ugyanezzel az ötlettel dekorálhatjuk apa, nagyapa papucsát, ha kéz helyet lábnyomatot csinálunk a papucsra.

 ajándék ötlet karácsonyra

Karácsonyi képeslap és készülhet ezzel a technikával:

 ajándék ötlet karácsonyra

3. Kézimunka ötletek.  A karácsonyi kötött ajándékot melegítenek egész télen

Ha emlékszel még az iskolai kézimunka órákon elsajátított sima és fordított szemek kötésére, akkor ez az ajándékötlet is megvalósítható, a legegyszerűbb és abszolút aktuális barátnő, barát vagy rokon részére is a kötött sál. Mintákat és leírást itt találsz: http://www.kotnijo.com/category/kotes/poncsok-salak-kendok-kotes/

 ajándék ötlet karácsonyra

Ha a sál túl nagy munkának tűnik vagy több kisebb ajándékot szeretnél elkészíteni, akkor köss bögremelegítőt vagy huzatot a tömlőre.

 ajándék ötlet karácsonyra-8929-4bc6-920d-0cb2b90a6db9

4. Illatos karácsonyfadíszek

Vaníliából, tobozból, fenyőágból, narancsszeletekből készíthetünk cuki fenyőcskét, házikót, csillagot, stb. Egy ilyen ajándék az ünnepek elmúltával is megállja a helyét, hiszen nem csak ünnepi dekoráció, hanem természetes illatosító is, akár otthon, akár a munkahelyen.

 ajándék ötlet karácsonyra

 ajándék ötlet karácsonyra

Hasonló ötlet: Citrusos karácsonyi dekorációk

 ajándék ötlet karácsonyra

 ajándék ötlet karácsonyra

5. Finom, ehető karácsonyi ajándék

Ajándék, melyből sosincs túl sok! Főleg a karácsonyfa alatt! Főleg nagy társaságban!

 ajándék ötlet karácsonyra

Ebben az esetben a mézeskalács lesz a legmegfelelőbb, süss sok mézeskalácsot, tedd egy nagy dobozba, csinálj lyukat mindegyikben és akkor egy szalaggal fel lehet majd akasztani a fára is.

 ajándék ötlet karácsonyra

Még egy ehető karácsonyi ajándék a lekvár. Ha van saját házi lekvárod, akkor azt tedd kisebb üvegekbe, pl. bébiételes üvegekbe, tegyél rá egy egyedi címkét, szép fedőt és kész is a finom, saját készítésű aromás ajándék.

 ajándék ötlet karácsonyra

6. Karácsonyi papírhajtogatás

Csinálj télapót vagy csillagot pírból.

 ajándék ötlet karácsonyra

 ajándék ötlet karácsonyra

7. Elolvadt hóember és izzó hóember

Ha a fentebb említett üres üveggömb díszből maradt még felesleges, akkor csinálhatunk belőle elolvadt hóember díszt. Ehhez az üvegbe szórjunk egy kevés kristálycukort (ez lesz a hó), narancssárga papírból készített pici kúpot és egy pár szem fekete borsot (az elolvadt hóember szeme és a gombok).

 ajándék ötlet karácsonyra

Egy másik hasonló ötlet az izzó hóember. Ha van régi kiégett izzó otthon, akkor le lehet festeni fehérre és hóembert rajzolni rá.

 ajándék ötlet karácsonyra

8. Hógömb

Csinálj magad hógömböt, mű havat lehet kapni hobbiboltban. A figurákat ráragasztjuk a kupakra és műhavat szórunk rá, majd bezárjuk az üveget, felfordítjuk.

 ajándék ötlet karácsonyra

 ajándék ötlet karácsonyra

Ugyanez elkészíthető üveggömbökkel is.

 ajándék ötlet karácsonyra

9. Saját készítésű karácsonyfa

Ha kollégának, tanárnak vagy csak egy ismerősnek szeretnél karácsonyi ajándékot, ami nem túl költséges, személyes, mégis hangulatos és szeretetből készült, csinálj saját készítésű kreatív karácsonyfát.

 ajándék ötlet karácsonyra

10. Karácsonyi képeslap saját kezűleg

Színes papír, olló, ragasztó, szalag, gomb, gyöngy és plusz fantázia – ezek a hozzávalók karácsonyi képeslap készítéshez. Még több ötletes saját kezűleg készíthető képeslapok itt: Karácsonyi képeslapok saját kezűleg

 ajándék ötlet karácsonyra

Címkék: , , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése