őszi lakberendezés sárga

Napsütéses nappali: 10 szuper ötlet őszi lakberendezéshez

Ősszel, amikor eljön az esős, borús idő oly nagyon hiányzik otthonunkból a napsütés. Mit tehetünk ebben az esetben? A lakberendezők a sírága szín alkalmazását javasolják. Mutatjuk az ötleteket.

Összeállításunkban a legjobb megoldásokat mutatjuk, hogyan őrizzük meg az őszi lakberendezésben a nyári meleget.

A nap színe minden apróságban

őszi lakberendezés sárga

A nappali színes öleléssel kell fogadja vendégeinket. E helyiségben nincs helye a szomorúságnak és bánatnak! Ebben a kérdésben nagy segítségünkre válhat a sárga szín, ugyanis a sárga az öröm, a napsütés és az optimizmus színe. Az őszi és téli időszakban, amikor annyira vágyunk a napsütésre, megmentő lehet számunkra a sárga színekben kialakított lakberendezés. Érdemes világos, enyhén tompított árnyalatokkal próbálkozni, a lakberendezési kiegészítők különböző citromsárga színeit kombinálni, a halvány citromsárgától egészen a legélénkebb árnylatokig.

őszi lakberendezés sárga

Kontraszt

őszi lakberendezés sárga

A sárga szín jól működik a kontrasztos megoldásokban. Például nagyon jól mutat a sötét szürke falon, vagy a sötét barna padlózaton. Ez a kombináció felfrissíti a belső teret, nem romantikus, mégis egészséges kontrasztnak mondhatjuk, melyre különösen nagy szükség van ősszel.

őszi lakberendezés sárga

Ez is érdekelhet: 10 legjobb Halloween dekorációs ötlet

Az őszi lakberendezés sajátosságai

őszi lakberendezés sárga

Az őszi lakberendezésnek megvannak a maga sajátosságai. A nyár folyamán látásunk túl sok élénk színnek van kitéve, így az ősz beköszöntével, nem csoda, hogy annyira vonzzák tekintetünket a puha, meleg és nyugodt színkombinációk. De ez nem jelenti azt, hogy tegyük körbe magunkat unalmas árnylatú tárgyakkal. Megoldás lehet a nyugodt háttér, pl. szürke vagy bézs, és majd ehhez adjunk hozzá fokozatosan egyre élénkebb kiegészítőket. Minél hidegebb lesz az idő, annál jobban vágyunk majd a napsütésre, ilyenkor lesz mentő megoldás a sárga szín.

őszi lakberendezés sárga

Elegancia a részletekben

őszi lakberendezés sárga

Ahhoz, hogy a lakberendezésünk vizuálisan melegebb legyen, nem kell feltétlenül sárgára festeni a falakat vagy egyéb radikális megoldásokat keresni. Figyeljünk a részletekre, pl. tegyünk színátmenetes finom árnyalatú sárga függönyt az ablak elé vagy egy elegáns gyertyatartót a könyvespolcra.

őszi lakberendezés sárga

Stílusérzék

őszi lakberendezés sárga

Attól függetlenül melyik lakberendezési megoldást választjuk, a stílusérzék jelenléte kihagyhatatlan. Nagyon könnyen elronthatjuk az összképet, ha túlzsúfoljuk a lakberendezést, ezért fontos, hogy apránként tegyünk mindig hozzá, figyeljünk oda, mennyire vannak összhangba egymással a színek és a formák. Sárgából ne legyen sok, mindig oldjuk fel valamilyen semleges színnel, a sárga jól mutat a szürkével, a fehérrel és a meleg vajszínű árnyalatokkal.

őszi lakberendezés sárga

Hasonló cikk: Őszi lakberendezés

Сохранить

Címkék: , , , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése