sötét hálószoba

A fekete és sötét hálószobák titka

Fekete és sötét hálószobák a lakberendezésben. Ötletek és szabályok.

Már sok ismeretünk van arról, milyen hatással vannak ránk a különböző színek. Ezt a lakberendezés kialakítása során is nagyon fontos szem előtt tartani, főleg a hálószoba vonatkozásában. Elvégre ez az a szoba, ahol védelmet keresünk a külvilágtól, a stressztől és a gondoktól. És ha világos és élénk színek tekintetében nem merül fel semmilyen nehézség, a helyzet kissé eltér a fekete esetében – ez a szín félelmet kelt. Továbbá, elméletileg a sötét színek vizuálisan csökkentik a teret. De mindez attól függ, hogyan komponáljuk a sötétet a világossal, mutatunk néhány ötletet, melyek bizonyítják, hogy a fekete, sötét hálószoba nem csak stílusos, de barátságos is tud lenni.

fekete hálószoba

Fekete szín a lakberendezésben

Ha jobban belegondolunk, akkor a fekete színekben berendezett helyiségeknek mesés, varázslatos hangulata van, nyugalomra és romantikára buzdít. Az ilyen szobában úgy érzed magad, mint egy romantikus regény hőse. A sötét szobák drámai és megható hangulata egyfajta nemes érzést kelt bennünk.

fekete hálószoba

De hogyan lehet elérni mindezt anélkül, hogy egy kriptát kapjuk a sok sötét szín felhasználásával? Figyelembe kell venni több fontos tényezőt.

1. A helység mérete

Tehát, az első fontos szempont – a fekete és más sötét szín mennyisége a helyiségben. Ez a szoba méretétől függ. A nagy helyiségekkel nincs semmi gond, itt bátran használhatunk sok feketét és sötétet, ugyanis ha vizuálisan csökken is a tér, nem lesz annyira zavaró, amit nem mondhatunk el egy kis méretű szobáról.

fekete hálószoba

Ha a szoba alapból kicsi, akkor óvatosabban kell bánni a fekete és más sötét színnel, érdemes nagyobb figyelmet fordítani a más színekkel való kombinálásra és a világításra.

2. Világítás

A helyesen kialakított világítás egyik legfontosabb tényező a sötét lakberendezés esetében. A szoba méretétől függetlenül sok fényre lesz szükség. Így kapunk egy jól kialakított szobát, mely annak ellenére, hogy sötét, nem szenved fényhiányban. Ez egy nagyon nehéz kihívás, ugyanis a helyesen kialakított világítástól függ az összhatás, a sötét szobák esetében nem szabad egy helyre összpontosítani a fényt, inkább szétszórtan a szoba különböző részeiben oldjuk meg a világítást, kisebb nagyobb lámpákkal. Valamint a természetes fény elengedhetetlen ebben az esetben.

fekete hálószoba

fekete hálószoba

fekete hálószoba

3. Színkontraszt

Ami a színösszeállítást illeti, egyik lehetőség a hirtelen, kontrasztos színek változásának kerülése, amikor lágy színátmenet használunk, mely egy két árnyalattal világosabb vagy sötétebb.

fekete hálószoba

A fehér szín lehet a csalogató, szemet vonzó objektum.

Használhatunk kontrasztos, merész színváltást, amikor az egyik fal fekete a másik meg fehér. Ez a megoldás segít megóvni a szobát a vizuális tércsökkenéstől. Válogassuk meg a lakástextíliát és a bútorokat, legyen némi fekete mintázata pl. a fehér függönynek, vagy válasszunk fekete ágykeretet.

fekete hálószoba

De azért figyeljünk, ne játsszuk túl a stílust, mert végül egy fekete fehér filmjelenetet kapunk. Egy két élénk, színes árnyalatot adjunk hozzá, pl. egy lila takaró és kispárna.

Egy példa, amikor a fekete dominál, a fehér csupán kiegészítő szín:

fekete hálószoba

Még több fekete és sötét hálószoba ötlet:

fekete hálószoba

fekete hálószoba

fekete hálószoba

fekete hálószoba

fekete hálószoba

fekete hálószoba

fekete hálószoba

Ez is érdekelni fog: Fejvég ötletek

Сохранить

Címkék: , , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése