Halloween dekoráció

10 legjobb Halloween dekorációs ötlet

Válogass a legjobb Halloween dekorációs ötletek közül.

Bár a halloween nem a magyarok ünnepe, mégis évről évre egyre jobban terjed hazánkban is. Ahhoz, hogy a halloween parti vagy csak az alkalmi otthon dekoráció olyan legyen, mint az amerikai filmekben, összegyűjtöttük a legjobb ötleteket és tippeket, melyekből kiválaszthatod ízlésednek és igényednek a legmegfelelőbbet.

1. A Halloween legfőbb szimbóluma természetesen a tök

A Halloween ünneplését el sem tudjuk képzelni sütőtök nélkül, amelyből különböző ijesztő arcokat szoktak kivagdosni, ami önmagában is egy elég érdekes folyamat. A tökök mérete különböző leget, az egészen piciktől a hatalmas méretekig. Így, ha saját kezűleg szeretnél Halloween dekorációkat készíteni, kezd a sütőtök faragással.

019

Dekorálhatjuk otthonunkat nem csak félelmetes arcú tökökkel, igazi őszi s mégis halloweenos hangulatot csinálhatunk, ha különböző méretű tököket szépen kirakunk virágokkal komponálva, pl. a bejáratnál.

Halloween dekoráció

Vagy fessük át a tököket különböző színekkel.

Halloween dekoráció

2. Nem szeretnél valódi tököt használni? Csinálj magad dekorációs tököt házilag.

Sütőtök papírból

Halloween dekoráció

Sütőtök fonalból

Halloween dekoráció

Sütőtök anyagból

Halloween dekoráció

3. Vásároljunk kész Halloween dekorációkat

Ha nem szeretnél magad bajlódni a halloween dekorációk elkészítésével, akkor irány a bolt vagy webáruház. Ma már számos üzlet kínál ünnepi kiegészítőket, dekorációkat.

Halloween dekoráció

4. Szellemek és múmiák

Szellemek – a tök után ez a legelterjedtebb Halloween dekoráció, mivel könnyű elkészíteni azokat. Az elkészítéshez használhatunk vékony, lehetőleg enyhén átlátszó anyagot, tegyünk alá egy felfújt lufit amire előzőleg rajzoltunk egy arcot.

Halloween dekoráció

Múmia – ez a dekoráció is elég borzalmas hatást kelt, elkészítése viszont valamivel nehezebb. Ugyanis szükség lesz egy bábúra, amit körbe kell tekerni kötszerrel vagy hasonló fehér anyaggal.

Halloween dekoráció

5. Kilógó lábak

Még egy Halloween ötlet, a különböző tárnyak alól kilógó lábak. Ijesztő, elkészíteni könnyű. Szükség lesz egy pár cipőre, harisnyára és valamilyen anyagra, amivel kitömjük a harisnyát. Egyszerűen tömjük ki a harisnyát, lehetőleg vattával, hogy élethűbben mutasson, húzzunk rá cipőt és tegyük az ajtó vagy szekrény alá a végét. Az ünnepi hatása tuti meglesz.

Halloween dekoráció

6. Gyertyatartók, mécsesek

A gyertya majd olyan fontos attribútuma a halloween-nak, mint a tök. Ezért készíthetünk hangulatos mécseseket, pl. befőttesüvegből, hogy milyet, az már csak a fantáziánkon múlik. Le lehet festeni körbetekerni anyaggal, papírral, elő a kreativitással és el lehet kezdeni a munkát.

Halloween dekoráció

Hogyan csinálj őszi mécsest házilag: Őszi mécsestartó készítése

7. Levelek

Dekoráljuk otthonunkat falevéllel. Október végén, november elején már megsárgulnak a falevelek, bőven van választék. Arról, hogyan dekoráljuk lakásunkat falevéllel, egy korábbi cikkünkben írtunk: Őszi lakásdekoráció falevéllel

Halloween dekoráció

8. Ünnepi asztal

Ha a Halloween ünnepén vendégeket várunk, legyen az asztalterítés is ünnepélyes. A dekoráláshoz használhatunk tököt, falevelet, tematikus gyertyatartókat, műpókokat stb.

Halloween dekoráció

9. Halloween figurák, matricák

Vágjunk ki papírból különböző figurákat, tegyük ablakra, vagy ragasszuk lépcsőre.

Halloween dekoráció

Sablonok:

Halloween dekoráció

10. Ajtódísz

Ajtódísz – még egy kedvelt Halloween dekoráció. Csinálhatunk ajtódíszt apró tökökből, falevélből, újrahasznosított tárgyakból stb.

Halloween dekoráció

Amint látjuk, nem is olyan nehéz otthonunk dekorálása, csupán egy kevés időt és némi kreativitást kell rászánni és máris megvan a Halloween lakásdekorálás.

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Visszakövetés saját weboldalról.

Hozzászólás beküldése